Njemačko - poljska granica

Kolona na njemačkoj istočnoj granici čak 60 kilometara i još raste!

Radi se o Autocesti broj 4, a oni što su ostali u kolonama, već su dostigli izlaze s autoceste kod mjesta Uyst i Burkau, 60 kilometara dublje unutar njemačkog teritorija.
Vijesti / Svijet | 18. 03. 2020. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granica između Njemačke i Poljske je praktično kao u filmovima apokalipse. Svi pokušavaju proći dalje, a kolona vozila se samo produžava, iz sata u sat.

Njemačka policija vrši stroge kontrole, a propuštaju se samo oni koji imaju posebnu dozvolu za ulazak u susjednu zemlju.

Teretni promet je također u kolapsu, a kamioni od se jučer gomilaju s njemačke strane.

Policija je u srijedu javila da su se kolone formirale u dužini od čak 60 kilometara, što znači prosječno vrijeme čekanja na granici od 30 sati.

Radi se o Autocesti broj 4, a oni što su ostali u kolonama, već su dostigli izlaze s autoceste kod mjesta Uyst i Burkau, 60 kilometara dublje unutar njemačkog teritorija.

Stoga je policija zatvorila sve prilaze ovoj zakrčenoj autocesti od Bautzena do Görlitza.

Razlog za ovako dugačke kolone je uvođenje kontrola s poljske strane tijekom proteklog vikenda.

Njemački Crveni križ angažirao je svojih 90 aktivista na ovom području i kažu kako je situacija s humanitarne strane uistinu zabrinjavajuća.

U koloni su i mnoge obitelji, a mogućnost korištenja sanitarnih prostorija, restorana ili drugih pogodnih mjesta za predah praktično ne postoji. Aktivisti Crvenog križa probijaju se do putnika u nevolji s toplim i hladnim napitcima, a dijele se i deke, jer je noću temperatura niska.

Hitne službe već su iz kolone izbavile nekoliko bolesnih ljudi, među kojima i jednu osobu koja je doživjela srčani infarkt.

S poljskom pograničnom službom dogovoreno je da se do graničnog prijelaza doprate sva vozila u kojima su djeca, kako bi ih se čim prije propustilo s druge strane granice.

Kopirati
Drag cursor here to close