Brod u plamenu

Kod Pelješca požar progutao luksuznu jahtu

Devet putnika i četiri člana posade brodskim su tenderom napustili područje havarije prema obali gdje su ih prihvatile nadležne službe.
Vijesti / Svijet | 07. 09. 2018. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 40-metarskoj jahti 'Kanga', usidrenoj između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnoj strani Pelješca, u petak ujutro buknuo je požar, svih trinaest osoba neozlijeđeno je uspješno evakuirano s plovila, a gašenje požara je u tijeku, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Lučki kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik Mato Kekez potvrdio je za Hinu kako je brod Lučke kapetanije “Danče” na intervenciju prevezao pet članova Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje.

''Za slučaj ikakvih izljeva na moru uputili smo agenta da angažira eko-brod CIAN”, izjavio je Kekez.

Devet putnika i četiri člana posade brodskim su tenderom napustili područje havarije prema obali gdje su ih prihvatile nadležne službe.

Prema izjavi zapovjednika jahte, u brodskim spremnicima preostalo je oko 40 tona 'diesela', zbog čega je morska površina osigurana za slučaj onečišćenja, odnosno eventualnog istjecanja pogonskog goriva.

Opsežna spasilačka i vatrogasna akcija na moru u dubrovačkom akvatoriju pokrenuta je u petak ujutro u 8.22 sati nakon poziva pogibelji zapovjednika motorne jahte “Kanga”, koja plovi pod malteškom zastavom, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close