Nakon dva i pol mjeseca

Kina planira 8. travnja ukinuti blokadu Wuhana

Kineske vlasti su 23. siječnja grad od 11 milijuna stanovnika stavile u karantenu kako bi zaustavile širenje koronavirusa.
Vijesti / Svijet | 24. 03. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineske vlasti 8. travnja planiraju ukinuti višemjesečnu blokadu grada Wuhana, odakle je u prosincu prošle godine krenulo širenje novog koronavirusa, izvijestili su u utorak lokalni mediji, prenosi Anadolija.

Prema navodima novinske agencije Xinhua, lokalne zdravstvene vlasti u provinciji Hubei, u kojoj se nalazi Wuhan, proglasile su niz novih propisa koji se odnose na ublažavanje ograničenja kretanja u tom području.

Kineske vlasti su 23. siječnja  grad od 11 milijuna stanovnika stavile u karantenu kako bi zaustavile širenje koronavirusa.

Odluka o ublažavanju restrikcija došla je nakon što u gradu nije bilo lokalnih slučajeva zaraze koronavirusom u proteklih pet dana. Međutim, u utorak je u gradu prijavljen novi pozitivan slučaj, što bi ipak moglo poremetiti planove kineskih vlasti.

U Kini je od COVID-19 obolilo više od 81.000 ljudi, dok je zabilježeno gotovo 3.300 smrtnih slučajeva.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja korona virusaproglasila “globalnu pandemiju“. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 16.000 ljudi, a potvrđeno je više od 380.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 190 zemalja, govore podaci WHO-a.

Također, WHO je Europu proglasio novim epicentrom pandemije koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close