Epidemija

Kina optužila SAD da šire paniku svojim rekacijama na koronavirus

Optužbe Pekinga uslijedile su nakon odluke SAD-a da proglasi vanredno stanje za javno zdravstvo i uskrati ulazak stranim državljanima koji su posjetili Kinu u posljednja dva tjedna.
Vijesti / Svijet | 03. 02. 2020. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Ilustracija

Kineska vlada optužila je Sjedinjene Države da šire paniku i izazivaju strah svojim reakcijama na epidemiju koronavirusa.

Optužbe Pekinga uslijedile su nakon odluke SAD-a da proglasi vanredno stanje za javno zdravstvo i uskrati ulazak stranim državljanima koji su posjetili Kinu u posljednja dva tjedna.

Virus izaziva tešku akutnu respiratornu infekciju i izgleda da simptomi počinju povišenjem tjelesne temperature što je praćeno suhim kašljem.

Ovaj koronavirus je proglašen globalnom krizom i proširio se na više od dvadeset drugih zemalja i regija, a u nedjelju je zabilježena prva smrt izvan Kine, smrt 44-godišnjeg Kineza koji je umro na Filipinima.

Broj umrlih u Kini porastao je na 361 u nedjelju, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija. Broj novih potvrđenih infekcija u Kini porastao je za 2.829, čime ukupan broj oboljelih iznosi 17.205.

Kopirati
Drag cursor here to close