Odlične vijesti

Kina bez novih smrtnih slučajeva, Wuhan ukida ograničenja

U pokrajini Hubei, čiji je glavni grad Wuhan, i diljem kontinentalne KIne, nema novih, lokalnih prijenosa zaraze, priopćilo je Nacionalno zdravstveno povjerenstvo.
Vijesti / Svijet | 07. 04. 2020. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je u utorak izvijestila da prvi puta od 19. siječnja nema novih smrtnih slučajeva od covida-19, a Wuhan, ishodiše novog koronavirusa koji je prerastao u pandemiju, sprema se na ukidanje posljednjih mjera karantene.

U pokrajini Hubei, čiji je glavni grad Wuhan, i diljem kontinentalne KIne, nema novih, lokalnih prijenosa zaraze, priopćilo je Nacionalno zdravstveno povjerenstvo.

Vlasti su registirale 32 nova slučaja zaraze među građanima koji su se vratili iz inozemstva. Novih 30 asimptomatskih slučajeva je pod nadzorom, sa sveukupno 1033 asimptomatska slučaja koja se prate, navodi Hina.

Novi soj koronavirusa potekao je s nepoznate životinjske vrste i prešao na ljudsku populaciju u Wuhanu u prosincu prošle godine.

Od preko 80.000 zaraženih u Kini, samo u Wuhanu ih je bilo 50.000. Od 3300 umrlih njih 2500 je iz Wuhana.

No, ta kineska metropola od 11 milijuna stanovnika najavila je da će ovaj tjedan, nakon dva i pol mjeseca karantene, ukinuti posljednje stroge mjere koje su grad potpuno zatvorile.

Od ponoći u srijedu (18 sati po srednjoeuropskom vremenu), ponovo će se uspostaviti promet, automobili će moći prometovati izvan grada, uspostavit će se letovi i ljudi će moći putovati i vlakovima, no pod uvjetom da su zdravi i da nisu nedavno imali nikakav kontakt sa zaraženima, prenosi Hina.

Povratak svakodnevnom životu je važan signal da je u Kini, što se tiče koronavirusa, najgore prošlo.

Kopirati
Drag cursor here to close