Pisao mu

Kim Jong-un spreman za češće susrete s Moonom sljedeće godine

Kim je u nedjelju poslao pismo Moonu u spomen snažnog poboljšanja odnosa koje su njih dvojica ove godine ostvarili.
Vijesti / Svijet | 30. 12. 2018. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un želi održati još summita s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom sljedeće godine kako bi se postigao cilj denuklearizacije Korejskog poluotoka, objavili su u nedjelju iz ureda južnokorejskog predsjednika. 

Kim je u nedjelju poslao pismo Moonu u spomen snažnog poboljšanja odnosa koje su njih dvojica ove godine ostvarili, uključujući tri summita do kojih je došlo nakon godina konfrontacije obilježenih serijama sjevernokorejskih nuklearnih testiranja.

No, zastoj u razgovorima o nuklearnom oružju između Pjongjanga i Washingtona utjecao je na veze dviju Koreja pa tako Sjeverna Koreja nije odgovorila na južnokorejski plan da Kim Jong Un dođe u Seul još ove godine, što su dogovarali na summitu u Pjongjangu u rujnu, javlja Hina.

Kim je obećao da će raditi na denuklearizaciji na summitu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u lipnju u Singapuru, ali su dvije strane otada malo napredovale, boreći se s odgodom sastanka na visokoj razini iznenada otkazanog u studenom.

Kim je napisao u pismu da mu je žao što nije posjetio Seul i iskazao "snažnu odlučnost" da se to dogodi u budućnosti, navode iz Moonova ureda.

"Sjevernokorejski vođa Kim voljan se češće sastajati s južnokorejskim predsjednikom Moonom sljedeće godine kako bi postigli napredak u razgovorima o miru, blagostanju i rješavanju pitanja oko denuklearizacije Korejskog polutoka", naveo je u izjavi glasnogovornik Moona, Kim Eui-kyeom.

Kopirati
Drag cursor here to close