Poruka iz Sjeverne Koreje

Kim Jong Un SAD-u dao rok za promjenu stajališta

"Potrebno je da SAD prestane sa svojim sadašnjim pristupom i dođe nam s novom računicom", rekao je Kim u govoru u petak, prenosi KCNA.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2019. u 17:07 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un je rekao da je neuspjeh pregovora sa Sjedinjenim Državama vratio opasnost povratka napetosti ali da ga ponovni sastanak s predsjednikom Donaldom Trumpom zanima samo ako Sjedinjene Države dođu s drugačijim stajalištem, izvijestila je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA u subotu.

Kim je rekao da će odluku Sjedinjenih Država čekati "do kraja ove godine", po agenciji KCNA.

"Potrebno je da SAD prestane sa svojim sadašnjim pristupom i dođe nam s novom računicom", rekao je Kim u govoru u petak, prenosi KCNA, javlja Hina.

Dijalog SAD-a i Sjeverne Koreje se našao u limbu od summita održanog u Hanoiju 27.-28. veljače, koji je propao zbog razlika u stajalištima u pogledu toga kako je daleko Sjeverna Koreja voljna ići u ograničenju svojeg nuklearnog programa te u kojoj je mjeri SAD voljan ublažiti gospodarske sankcije.

Sjevernokorejski čelnik pokazuje tvrđe stajalište prema Washingtonu nego što je to bilo nedavno, primjećuju analitičari, a u četvrtak je rekao da njegova zemlja treba zadati udarac onima koji joj nameću sankcije tako da njezino gospodarstvo postane samodostatno.

Kopirati
Drag cursor here to close