Obrana

Kim Jong Un nadzirao probu modernog taktičkog oružja

U izvještaju se ne navodi točan datum posjete. Dodaje se da je nakon što je uvidio moć taktičkog oržja, Kim to nazvao još jednim primjerom sjajnog rada vojnih znanstvenika i radnika namjenske industrije u jačanju obrambenih kapaciteta zemlje.
Vijesti / Svijet | 16. 11. 2018. u 11:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Kim Jong Un, vrhovni vođa Demokratske Narodne Republike Koreje (DPRK), obišao je poligon Akademije vojnih znanosti i nadzirao je probu novog ultramodernog taktičkog oružja, javila je u petak državna novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA. 

U izvještaju se ne navodi točan datum posjete. Dodaje se da je nakon što je uvidio moć taktičkog oržja, Kim to nazvao još jednim primjerom sjajnog rada vojnih znanstvenika i radnika namjenske industrije u jačanju obrambenih kapaciteta zemlje. 

Kim je pohvalio one koji su se angažirali "u uspješnom provođenju probe ultramodernog taktičkog oružja". Također je kazao da veliki uspjeh probe ponovo demonstrira validnost politike Radničke partije "u davanju prioriteta vojnoj znanosti i tehnici te razvoju obrambenih kapaciteta naše zemlje" i predstavlja "odlučujući zaokret u jačanju borbenih kapaciteta" Korejske narodne armije, navodi se u izvještaju KCNA, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close