Ured istanbulskog tužitelja

Khashoggi je pri ulasku u konzulat ugušen

Saudijska Arabija priznala je da je Khashoggi ubijen u neuspjelom pokušaju prisilnog vraćanja u kraljevstvo, prenosi Reuters.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2018. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured glavnog istanbulskog tužitelja priopćio je u srijedu da je novinar Jamal Khashoggi  ugušen čim je ušao u saudijski konzulat 2. listopada i da je njegovo tijelo raskomadano.  

U priopćenju se također navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu postignuti u razgovorima glavnog istanbulskog tužitelja Irfana Fidana  s državnim saudijskim tužiteljem Saudom al-Mojebom, u ovom tjednu. 

Al Mojeb je dovršio  istragu u Turskoj i otputovao je iz Istanbula nakon što je održao trodnevne razgovore s turskim dužnosnicima o ubojstvu Khashoggija, javila je turska televizijska stanica NTV. 

Al-Mojeb je proveo istragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je Khashoggi ubijen ovog mjeseca, te je održao sastanke s turskim državnim tužiteljem i obavještajnim dužnosnicima. 

Uojistvo Khashoggija -  kolumniste Washington Posta i kritičara saudijskog  princa Mohammeda bin Salmana - izazvalo je zgražanje širom svijeta i eskaliralo je krizu u vodećem svjetskom izvozniku nafte. 

Khashoggi je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. listopada i od tada nije viđen. Njegovo tijelo nije pronađeno. 

Saudijska Arabija priznala je da je  Khashoggi ubijen u neuspjelom pokušaju prisilnog vraćanja u kraljevstvo, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close