Istraga

KBC Split: Žvotno ugrožena djeca vjerojanto otrovana ugljičnim monoksidom

Polić je istaknula da je cirkulacija kod ovih dvoje pacijanata nešto stabilnija nego jučer, da je održavaju lijekovima i zamjenjuju respiratornu funkciju, a provedeni su i puno kompliciraniji nadomjesni terapijski postupci.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2019. u 14:00 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udisanje ugljičnog monoksida može biti posljedica trovanja dvoje talijanske djece koja se u životno ugroženom stanju liječe u splitskom KBC-u, izvijestila je u srijedu voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju splitskog KBC-a Branka Polić. 

''Prema prispjelim laboratorijskim nalazima vidimo da se radi o povišenoj razini karboksihemoglobina u krvi, a što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida '', rekla je Polić na konferenciji za novinare i dodala kako je na nadležnim državnim institucijama da dovrše ovu istragu, prenosi Hina. 

Istaknula je da su djevojčica i dječak, talijanski državljani, i dalje životno ugroženi zbog višeorganskog zatajenja. 

''I dalje su na respiratoru, sve vitalne funkcije podržavamo lijekovima i intenzivno liječenje se nastavlja dalje po pravilima struke'',  kazala je Polić. 

Naglasila je kako u ovom trenutku liječnici ne mogu reći koliko će trajati njihovo liječenje i koliko će biti životno ugroženi, jer sve ovisi o daljnjim laboratorijskim nalazima i o kliničkom stanju djece. 

Polić je istaknula da je cirkulacija kod ovih dvoje pacijanata nešto stabilnija nego jučer, da je održavaju lijekovima i zamjenjuju respiratornu funkciju, a provedeni su i puno kompliciraniji nadomjesni terapijski postupci. 

Zbog trovanja u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan talijanski državljanin, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje spomenute djece u dobi od pet i četrnaest godina i troje odraslih, hitno su prevezeni helikopterima u splitski KBC. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close