Sukob prosvjednika s policijom

Kaos u Bruxellesu zbog visokih poreza i troškova života

Prije sukoba prosvjednici koji nose žute prsluke blokirali su gradske ulice, što je izazvalo prometni kaos u Bruxellesu.
Vijesti / Svijet | 30. 11. 2018. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija i stotine prosvjednika takozvanih ''žutih prsluka'', koji prosvjeduju zbog visokih poreza i troškova života, sukobili su se u petak u Bruxellesu. Desetine prosvjednika je uhićeno, javlja Anadolija.

Policija je ispalila suzavac i koristila vodene topove protiv ''žutih prsluka'' koji su pokušali doći do zgrade i ureda Vlade u središtu Bruxellesa gađajući pripadnike sigurnosnih snaga kamenjem.

''Naši službenici počeli su koristiti vodene topove nakon što su prosvjednici počeli bacati predmete'', rekla je Van De Keere, glasnogovornica bruxelleske policije.

Policijski kordon je okružio prosvjednike nakon što su napali dva policijska vozila, jedan prevrnuli i oba zapalili.

De Keere je kazala da je u neredima sudjelovalo više od 300 ljudi. ''Oko 60 ljudi je uhićeno zbog remećenja javnog reda i mira. Mnogi od njih su posjedovali predmete za koje policija smatra da su opasni, poput britvi, ključa za kotač i suzavca u spreju'', dodala je ona.

Belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon preko Twittera se požalio na ''nerazumno nasilje prema policiji, koja čini sve kako bi zaštitila građane i društvo'', Istaknuo je da je sve ono što se danas događa u Bruxellesu ''skandalozno''.

Prije sukoba prosvjednici koji nose žute prsluke blokirali su gradske ulice, što je izazvalo prometni kaos u Bruxellesu.

Kopirati
Drag cursor here to close