Nema na odmor

Kaos na granicama: Grci vraćaju građane Srbije i BiH

Prema najavama grčkog ministra turizma, ulaz u Grčku iz Sjeverne Makedonije neće biti otvoren sve do 1. srpnja, dok na granici sa Bugarskom i dalje ne puštaju srpske turiste.
Vijesti / Svijet | 15. 06. 2020. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turisti iz Srbije, Rumunjske, Bugarske, BiH, masovno su krenuli danas put omiljenih grčkih ljetovališta, ali su mnogi od njih zaustavljeni na pola puta!

Prema najavama grčkog ministra turizma, ulaz u Grčku iz Sjeverne Makedonije neće biti otvoren sve do 1. srpnja, dok na granici sa Bugarskom i dalje ne puštaju srpske turiste.

"Bugari vraćaju građane Srbije i BiH", tvrde turisti koji se nalaze na graničnom prelazu Kulata - Promahonas, a prenosi Blic.

Ovo je, kako se može vidjeti na fotografijama, dovelo do stvaranja kilometarskih kolona na prilaznim cestama ka Grčkoj. Prema informacijama pojedinih grčkih medija one su dugačke i čitavih 15 kilometara.

Podsjetimo, Grci su najavili da će granice otvoriti danas u 23.00, mada je bilo neslužbenih informacija da će to učiniti već u 12.00 zbog čega je veliki broj turista brže-bolje pohrlio ka granicama.

''Vratili su nas sa Evzonija. Rekli su da je zatvoreno, ali i da bi stvari mogle da se promene do sutra. Ni grčki graničari nemaju pouzdane informacije'', javljaju srpski turisti koji su danas krenuli put Grčke.

Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke

"Nikako nam nije jasno da su Grci dozvolili da se takva konfuzija stvori u vezi sa otvaranjem granica. Evzoni je zatvoren, to je definitivno. Vraćaju ljude, ali im ne daju nikakvu informaciju o tome kada se granica otvara. Sa Bugarske granice su nam se javile obitelji iz BiH koje su vraćene, a vraćena je i jedna obitelj iz Srbije. Kao razlog su naveli da Srbija i BiH nisu na spisku koji su dobili od vlade. Da li je realno da nakon obavještenja da se granice za naše državljane otvaraju 15.6. oni to promijene i nikoga ne obavijeste? Ljudi u kolonama sa djecom nakon 12 sati putovanja iz BiH stoje na granici i pitaju se što da rade. Ne koristimo često ovu riječ, ali sada ćemo je upotrebiti - sramota. Da li postoji itko nadležan da se obrati ljudima koji čekaju, putuju i koji su uplatili smještaj. Izgleda da ne", poručila je Ana Nikolić sa portala “Nikana” koja se dugo godina unazad bavi turizmom u Grčkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close