Istraga

Kako CIA ubija? - Ubojstvo tumorom među 'favoritima'

Jedan broj istraživača, poput novinara Patrica Baba, navodi da je CIA odgovorna za smrt švedskog premijera Ulofa Palmea, čije je ubojstvo do danas predmet raznih teorija.
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2018. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka Centralna obavještajna agencija /CIA/ je od svog osnivanja, sredinom prošlog stoljeća, ubila niz stranih političara i javnih ličnosti, a metoda koja je često korištena  jeste "ubojstvo tumorom", tvrde novinski istraživači i bivši pripadnici ove špijunske agencije.

Jedan broj istraživača, poput novinara Patrica Baba, navodi da je CIA odgovorna za smrt švedskog premijera Ulofa Palmea, čije je ubojstvo do danas predmet raznih teorija. 

Tvrdi se da postoji izvještaj suradnika Stožera za planiranje tajnih operacija "Gladio" da je ta likvidacija izvršena u suradnji CIA i britanske MI-6.  Razlog je činjenica da se Palme pokušavao približiti SSSR-u kako bi isposlovao uklanjanje nuklearnog oružja iz Europe, što NATO nije mogao prihvatiti. 

CIA likvidirala i Bob Marleya

Također, CIA se dovodi u vezu sa smrću predsjednika njemačke pokrajine Schleswig-Holsteina Uvea Barssela i bivšeg direktora Agencije Wiliama Colbya.

CIA je, prema ovim izvorima, ubila i venecuelanskog predsjednika Huga Chaveza. Posebno je zanimljiv način eliminacije, kako tvrde kritičari rada Agencije. 

Oni napominju da CIA "voli koristiti ubojstva tumorom", odnosno da izazove karcinom kod određene osobe, koja potom ubrzo umre. 

Kao primjer takve smrti, osim Chaveza, naveden je čuveni glazbenik Bob Marley, kojem je agent CIA poklonio patiku u kojoj je bila sakrivena zabodena injekcija sa virusom koji izaziva karcinom. 

Taj bivši agent je, kako tvrde istraživači, bez kajanja, opisao da je Marley vrisnuo kada mu se injekcija zabila u petu, dok je isprobavao patiku, ne sluteći šta će se kasnije dogoditi. 

Svi su znali da Marley neće ići liječniku zbog svojih vjerskih uvjerenja. Marley je izazvao gnjev CIA jer nije želio da se politički angažira na Jamajci, gdje je mogao pomoći u ostvarivanju određenih interesa. 

Eliminacija državnika

CIA je okrivljena za ubojstvo Che Guevare u Boliviji, te Moamera Gadafija i Sadama Huseina, a kao veoma sumnjiva pominje se i smrt Jasera Arafata. 

Kao pionir CIA u planiranju likvidacija putem ubacivanja tumora u organizam žrtve-mete spominje se američki liječnik Cornelius Rovades iz Instituta za medicinska istraživanja "Rockfeller" iz New Yorka. 

Rovades je "karijeru" započeo u Portoriku, gdje je bio pionir u oblasti "novih načina ubijanja ljudi". Oni su likvidirani tako što bi im prethodno bio ubačen virus. 

Na popisu poznatih ličnosti, za čiju eliminaciju okrivljuju CIA, nalazi se i Patris Lumumba, nekadašnji predsjednik Konga. 

Agencija je, navodno, koristeći "Crvene brigade", pripremila i otmicu i ubojstvo talijanskog premijera Alda Mora.  I Nikolaj Čaušesku, svrgnuti lider Rumunije, koji je prethodno medijski sotoniziran do krajnjih granica, pripada krugu tih žrtava.  Venecuelanski pisac Luis Brito Garcia svojevremeno je naveo više od 900 pokušaja ubojstva nekadašnjeg kubanskog lidera Fidela Castra. 

Kopirati
Drag cursor here to close