150 osoba

Južna Koreja šalje treći zrakoplov u Kinu za evakuaciju svojih državljana

Ministar obrane Jeong Kyeong-doo pregledao je jedinice za privremeni smještaj u ponedjeljak i naredio da se sve pripremi za dolazak evakuiranih osoba.
Vijesti / Svijet | 10. 02. 2020. u 20:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južna Koreja je procesu finaliziranja dogovora s Kinom oko slanja trećeg evakuacijskog zrakoplova u Wuhan, grad u epicentru zaraze novog koronavirusa, kako bi vratili ostatak od 150 svojih državljana i kineskih članova njihovih obitelji, priopćili su južnokorejski službenici u ponedjeljak.

Južna Koreja želi orgnaizirati charter let u Wuhan u utorak nakon što su dva njena zrakoplova nedavno vratili 701 državljanina iz tog grada usred rastućeg straha o širenju ovog smrtonosnog virusa od kojeg je oboljelo 27 osoba u Južnoj Koreji, javila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Prema trenutnom planu Seula, zrakoplov treba poletjeti s Međunarodne zračne luke Incheon, zapadno od Seula u utorak i vratiti se na Međunarodnu zračnu luku Gimpo u zapadnom dijelu grada u srijedu ujutro.

Po dolasku, osobe koje su evakuirane bit će testirane na moguću zarazu i zatim će biti prebačene u privremeni smještaj na vojno sveučilište Incheon na oko 80 kilometara južno od Seula.

Tu će boraviti dva tjedna, koliko traje razdoblje inkubacije virusa.

Ministar obrane Jeong Kyeong-doo pregledao je jedinice za privremeni smještaj u ponedjeljak i naredio da se sve pripremi za  dolazak evakuiranih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close