SAD i Sjevernu Koreju

Južna Koreja pozvala na nastavak dijaloga o denuklearizaciji

Proces denuklearizacije Korejskog poluotoka je zaustavljen nakon neuspjelih pregovora Washingtona i Pyongyanga prošlog veljače kada su američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un napustili njihov drugi summit.
Vijesti / Svijet | 03. 05. 2019. u 18:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južna Koreja u petak je pozvala SAD i Sjevernu Koreju da nastave dijalog o denuklearizaciji Korejskog poluotoka, izvijestili su lokalni mediji.  

''Da bi se dvije strane sastale i imale produktivne razgovore, očigledno je da biti potrebna fleksibilnost kako bi se postigao dogovor'',  kazala je ministrica vanjskih poslova Južne Koreje Kang Kyung-wha na konferenciji za medije, prenosi agencija Anadolija.  

Proces denuklearizacije Korejskog poluotoka je zaustavljen nakon neuspjelih pregovora Washingtona i Pyongyanga prošlog veljače kada su američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un napustili njihov drugi summit bez postizanja bilo kakvog konkretnog dogovora. 

Hvaleći odnose između Kima i Trumpa, Pyongyang je tražio da američki državni tajnik Mike Pompeo više ne sudjeluje u nuklearnim pregovorima između dviju strana. 

Šefica diplomacije Južne Koreje Kang pozvala je dvije strane da "postignu sporazum koji nas dovodi do potpune denuklearizacije, kao i boljih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje". 

Dodala je kako je i dalje uvjerena da Pyongyang „kalkulira sljedeće poteze“ koje planira poduzeti. 

Sjeverna Koreja se suočava s ozbiljnim međunarodnim sankcijama od 2006. godine kada je prvi put testirala svoj nuklearni arsenal.

Kopirati
Drag cursor here to close