Avijacija

Južna i Sjeverna Koreja zajedno u zraku

Dijalog o avijaciji bit će održan u petak u zajedničkom uredu za vezu dvije Koreje u sjevernom pograničnom mjestu Kaesong.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2018. u 11:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južna i Sjeverna Koreja usuglasile su se da održe ovog tjedna razgovore na radnoj razini o suradnji na polju avijacije , priopćilo je u srijedu južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje. 

Dijalog o avijaciji bit će održan u petak u zajedničkom uredu za vezu dvije Koreje u sjevernom pograničnom mjestu Kaesong. 

Petočlano južnokorejsko izaslanstvo predvodit će Son Myung-soo, visoki dužnosnik u ministarstvu zemljišta, infrastrukture i prometa. 

Izaslanstvo Sjevera predvodit će Ri Yong Son, zamjenik generalnog direktora administracije za civilnu avijaciju. 

Ministarstvo iz Seula priopćilo je da će dvije strane raspravljati o uzajamnoj suradnji na polju avijacije.  

Vjerovatno će se na dnevnom redu naći i otvaranje izravnih avionskih ruta između dvije Koreje, navodi se u izvještajima lokalnih medija. 

Nakon drugog međukorejskog summita u Pyongyangu u listopadu 2007., dvije Koreje su se usugasile oko inicijative za pokretanjem direktne avionske linije preko granice i opravke dotrajalih aerodroma, koju je, međutim, zaustavila konzervativna južnokorejska vlada. 

Još jedna tema moglo bi biti na dnevnom redu, a to je dopuštanje avionima Sjeverne Koreje da prolaze kroz zračni prostor Juga na putu prema trećim zemljama. Sjever je već uputio zahtjev Međunarodnoj organizaciji za civilnu avijaciju u ovoj godini, prenosi Xinhua. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close