Francuska napala Siriju?

Još jedan raketni napad na Siriju, ovaj put u Latakiji

Neidentificirane rakete za metu su imale proizvodni pogon sirijske vojske u Latakiji.
Vijesti / Svijet | 18. 09. 2018. u 00:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protuzračna obrana Sirije odbila je raketni napad na predgrađe Latakije, priopćio je izvor u sigurnosnim strukturama Sirije.

Neidentificirane rakete koje je ispalio Izrael pokušale su da pogode proizvodni pogon sirijske vojske u Latakiji, prenijela je agencija SANA.

SputnikNews prenosi riječi sirijskog novinara Leita Abu Fadela koji je potvrdio kako su rakete pogodile Latakiju. On je naveo da je zbog napada nestalo struje. Jedan od Fadelovih izvora u sirijskoj vojsci izjavio je da su rekete ispalili naoružane bespilotne letjelice i da nije u pitanju klasični zračni napad. On je dodao kako postoje izvještaji o eksplozijama u gradu Banijas, na obali južno od Latakije.

Još južnije, u gradu Tartusu, čula se jedna eksplozija. Prema izvoru u sirijskoj vojsci koji prenosi ''Majadin'', rakete su ispaljene sa Sredozemnog mora i nekoliko ih je oboreno prije nego što su pogodile ciljeve.

Šef sirijske mreže za ljudska prava sa sjedištem u Damasku, Ahmad Kazem, izjavio je za Sputnjik da je prema preliminarnim podacima u raketnom napadu na Latakiju ozlijeđeno sedam osoba.

Francuska stoji iza napada?

Ruska vojska naknadno je prioćila kako su registrirali ispaljivanje raketa sa francuskog vojnog broda koji se nalazi u Sredozemnom moru.

Iste večeri, s radara je nestao ruski transportni zrakoplov IL-20 u blizini zračne baze Hmeimim u Siriji. Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je nestanak zrakoplova koji je nosio nosio 14 vojnika. Dodali su kako njihova sudbina nije poznata.

Kopirati
Drag cursor here to close