Velika Britanija

Johnson ne želi zatvoriti škole

Roditelji se žale da druge zemlje čine puno više kako bi zaustavile širenje koronavirusa, piše Reuters.
Vijesti / Svijet | 16. 03. 2020. u 16:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski premijer Boris Johnson suočio se u ponedjeljak sa žestokim negativnim reakcijama zbog svoje odluke da škole ostanu otvorene, a roditelji koji ne žele poslati svoju djecu u škole su bijesni.

Roditelji se žale da druge zemlje čine puno više kako bi zaustavile širenje koronavirusa, piše Reuters.

Britanija je potvrdila 1.372 slučaja koronavirusa i 35 smrtnih slučajeva što je manje nego u Italiji, Španiji i Francuskoj, gdje su škole zatvorene, iako se očekuje da će broj zaraženih u Velikoj Britaniji porasti.

Johnsonov glasnogovornik rekao je da savjet  za zatvaranje škola nije korak koji bi vlada trebala poduzeti u ovom trenutku, ali sve veći broj roditelja odbija poslati svoju djecu u školu.

Neki nastavnici koji su razgovarali s Reutersom kažu da je u ponedjeljak izostao veći od uobičajenog broja djece. Nisu željeli da ih se imenuje jer je menadžment škole tražio od osoblja da ne razgovaraju s medijima.

Na web stranici parlamenta peticija koja poziva vladu da zatvori škole i fakultete prikupila je vše od 590.000 potpisa, a broj potpisnika se povećava. Svaka peticija na web stranici koja dobije više od 100.000 potpisa postaje podložna za raspravu na parlamentu.

Kopirati
Drag cursor here to close