Otcjepljenje od EU

Johnson: Odustajanje od Brexita bi bilo katastrofalna pogreška

''Izlazak iz EU je temelj za nadu, a ne za strah. Naša predanost da branimo Europu je bezuvjetna i trajna'', rekao je Johnson.
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2018. u 14:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je da bi odustajanje od Brexita u ovom trenutku bilo katastrofalna greška, prenosi Reuters.

U obraćanju javnosti pod naslovom „Put ka Brexitu – Ujedinjeno Kraljevstvo“, Johnson je pokušao plasirati optimističan pogled na razvod Velike Britanije i Europske unije.

Rekao je da bi bilo kakav novi referendum bio pogreška i vodio ka „bespovratnom osjećaju izdaje“. Prema njegovim riječima, Brexit ne bi trebao biti prijetnja, nego prilika za ekonomski rast.

''Izlazak iz EU je temelj za nadu, a ne za strah. Naša predanost da branimo Europu je bezuvjetna i trajna'', rekao je Johnson.

Njegov govor je prvi od šest govora o Brexitu koji će održati članovi britanske vlade sljedećih tjedana u pokušaju vlade Therese May da precizira svoju viziju razvoda sa EU. Osim njega, govore će održati i ministri Liam Fox i David Davis.

May bi o istoj temi trebala govoriti na predstojećoj sigurnosnoj konferenciji u Munchenu gdje bi trebala predložiti novu vrstu sigurnosnog partnerstva sa EU. Neki se u Velikoj Britaniji nadaju da bi mogli ostati članice Europola i pod jurisdikcijom europskog naloga za uhićenje.

Kopirati
Drag cursor here to close