Jean-Claude Juncker

Jednostavnije je odgonetnuti sfingu nego britanski parlament

Britanija će ili morati napustiti EU 12. travnja ili će podnijeti alternativni plan, koji - ukoliko odluči da ne odustane od Brexita - vjerojatno uključuje povlačenje iz bloka, znatno iza izbora za Europski parlament od 23. do 26. svibnja.
Vijesti / Svijet | 01. 04. 2019. u 15:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Europske komisije, Jean-Claude Juncker izjavio je u ponedjeljak da će Britanija morati sudjelovati u europskim izborima ukoliko ostane članica EU nakon 12. travnja.

Britanija će ili morati napustiti EU 12. travnja ili će podnijeti alternativni plan, koji - ukoliko odluči da ne odustane od Brexita - vjerojatno uključuje povlačenje iz bloka, znatno iza izbora za Europski parlament od 23. do 26. svibnja.    

Neki britanski poslanici sugeriraju da bi Velika Britanija mogla ostati duže u EU bez sudjelovanja u europskim izborima. Juncker je, međutim, izjavio u njemačkom gradu Saarbrueckenu da "ukoliko Britanija ne napusti EU do 12. travnja, i ukoliko dođe do produženja, Britanija onda mora sudjelovati u europskim izborima". 

''To stoji u sporazumu. Ono što ja želim drugo je pitanje'', kazao je.

Juncker je također izjavio kako je došlo vrijeme da Britanski parlament artikulira što želi s Brexitom - i istaknuo je da je jednostavnije odgonetnuti mitsku sfingu nego britanske poslanike.

Nakon što su tri puta odbacili sporazum premijerke May o razlazu s EU, britanski poslanici danas održavaju niz glasanja u pokušaju da dođu do  mutne predodžbe kako da ostvare većinski stav.

Juncker je izjavio u govoru parlamentu njemačke savezne države Saarland kako "mi sada znamo što Britanski parlament ne želi, ali nismo čuli što on želi. Sfinga je otvorena knjiga u usporedbi s Britanskim parlamentom".

''Upravo sada moramo razgovarati sa sfingom. Dosta više duge šutnje'', kazao je čelnik Europske komisije, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close