Na muci se poznaju junaci

Jedan je vođa: Nema straha od korone za Kima

Noseći crni kožni kaput i kapu, sjevernokorejski vođa vidljivo je bez ikakvog zaštitnog mehanizma - u oštrom kontrastu s njegovim suradnicima, koji su svi nosili sportske crne medicinske maske.
Vijesti / Svijet | 13. 03. 2020. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da sjevernokorejski vođa Kim Jong-un smatra nepotrebnim poduzimati mjere protiv koronavirusa, ako je sudeći po njegovom posljednjem pojavljivanju tijekom nadzora vojnih vježbi gdje se, izdvajao od svojih visokih časnika, koji su nosili zaštitne maske.

Naime, na fotografiji koju je objavila Korejska središnja novinska agencija, Kim se vidi u maskirnom rovu kako promatra artiljerijske vježbe. Noseći crni kožni kaput i kapu, sjevernokorejski vođa vidljivo je bez ikakvog zaštitnog mehanizma - u oštrom kontrastu s njegovim suradnicima, koji su svi nosili sportske crne medicinske maske.

Ne postoje potvrđena izvješća o koronavirusu u ovoj državi, ali njegova blizina epicentra bolesti u Kini natjerala je vladu da poveća budnost na granici i uvede karantenske mjere kada to ocijeni potrebnim.

"Svi radnici jačaju kampanje za podizanje svijesti o globalnom širenju bolesti i politici prevencije i liječenja kako nitko ne bi spuštao zaštitnike jer se epidemija nije dogodila u našoj zemlji", navodi se u izvješću KCNA.

Ako bude istinita, fotografija će označiti njegov drugi javni nastup ovog tjedna kako bi nadgledao vojne vježbe. Kim je slično uočen i bez ikakve zaštite lica kad je u ponedjeljak gledao raketne testove. Vjeruje se da su to prva lansiranja u Sjevernoj Koreji u tri mjeseca, prenosi portal RT.com.

Kopirati
Drag cursor here to close