Shanghai Chang Kai Medical Technology Cente

Javili se Kinezi iz Afere Malina: Preko prijatelja do respiratora

Kupac je, kažu, tražio ''invazivne respiratore'' o kojima informacije ''možete naći na Googleu."
Vijesti / Svijet | 07. 05. 2020. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kontakt između Shanghai Chang Kai Medical Technology Center i Srebrene Maline ostvaren je ''preko prijatelja'', rečeno je za televiziju N1 tvrtke koja je isporučila Federaciji BiH respiratore, koji su, umjesto u bolnicama, završili u Aferi Malina.

"Oprostite, nismo u mogućnosti da iznosimo detalje o kupcima s obzirom na našu politiku privatnosti kupaca", odgovorili su na pitanje o cijeni.

Kupac je, kažu, tražio ''invazivne respiratore'' o kojima informacije ''možete naći na Googleu."

Shanghai Chang Kai Medical Technology Center, kompanija od koje su kupljeni respiratori registrirana je na adresi Caoli Road, Fengjing Town, Jinshan District, Shanghai, izvještava N1.

Na internetu dostupni podaci o kompaniji ovog naziva na ovoj adresi kažu da je kompanija registrirana krajem 2018. godine, a u opisu djelatnosti navodi se: ''Bavimo se tehničkim razvojem, tehničkim savjetovanjem, tehničkim uslugama, prehrambenim i zdravstvenim konzultantskim uslugama, medicinskim uređajima (samo onima za koje nije potrebna dozvola za medicinski proizvod), sportskom robom, prodajom fitness opreme, uvozom i izvozom robe i tehnologije. [Podložno odobrenju zakonskog projekta, nakon odobrenja nadležnih tijela prije obavljanja poslovnih aktivnosti]''.

''Kao nositelji dionica ove kompanije te ključno osoblje navodi se ista osoba kao u ugovoru sa Srebrenom Malinom - Yu Yue'', navodi N1.

Inače, ispostavilo se da je firma Fikreta Hodžića respiratore nabavila preko firme iz Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close