Ratni zločin

Jakup Krasniqi bit će izručen u Haagu?

Glasnogovornik Kosovske policijske službe Baki Keljani potvrdio je da policija pomaže akciju Specijalnih snaga u Prištini...
Vijesti / Svijet | 04. 11. 2020. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bivši glavni tajnik OVK Jakup Krasniqi trebao bi tijekom dana biti prebačen u pritvorski centar Specijalnog suda u Haagu'', rekao je Krasniqijev odvjetnik Valjon Hasani.

"Mogu da potvrdim da je u toku racija. Optužnica je potvrđena i sada Krasnići mora biti prebačen u Hag", rekao ja Hasani novinarima u Prištini.

Pripadnici Specijalnog suda jutros su nešto poslije 6.00 sati u Prištini započeli akciju uhićenja Krasniqija, a u međuvremenu je jedna ekipa policije Euleksa započela pretres Krasniqijeve obiteljske kuće u selu Negrovce na području Srbice.

Glasnogovornik Kosovske policijske službe Baki Keljani potvrdio je da policija pomaže akciju Specijalnih snaga u Prištini i rekao da to rade u skladu sa potrebom i procjenama Euleksa.

Jakup Krasniqi je u lipnju prošle godine saslušan u Specijaliziranom tužiteljstvu Suda za zločine OVK u Haagu pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close