Ugrožena imovina

Jača vjetar u Kaliforniji, strahuje se od širenja požara

Ugrožena je imovina vrijedna milijarde dolara.
Vijesti / Svijet | 10. 12. 2017. u 08:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažni pustinjski vjetrovi prijete da će još više raširiti požare koji haraju južnom Kalifornijom, objavili su mjesni dužnosnici.

Šest velikih šumskih požara koji su u zadnjih tjedan dana izbili u južnoj Kaliforniji usmrtili su najmanje jednu osobu, uništili stotine kuća, prisilili na evakuaciju više od 200.000 ljudi i velik dio regije prekrili gustim dimom.

Naleti vjetra do subote navečer trebali bi još ojačati, otežavajući napore gotovo 8700 vatrogasaca koji se bore s požarima koji se brzo šire već pet dana.

Postoji rizik da će vjetrovi proširiti požare, kazala je glasnogovornica vatrogasaca Lynne Tolmachoff.

Kalifornijski guverner Jerry Brown najavio je da će u subotu obići područja poharana požarima.

Planira se sastati s dužnosnicima i mještanima okruga Venture, sjeverozapadno od Los Angelesa, gdje je najveći požar progutao gotovo 60.000 hektara i uništio 537 kuća.


Izvanredno stanje proglašeno je početkom tjedna za Santa Barbaru, San Diego, Los Angeles i Venturu.

Ugrožena je imovina vrijedna milijarde dolara.

U četvrtak je izgorio centar za uzgoj punokrvnih konja San Luis Rey Downs. Stradalo je između 25 i 30 konja, pored 29 konja koji su početkom tjedna stradali u Los Angelesu. U pokušaju da spasi konje, jedna trenerica zadobila je teške opekotine i liječnici su joj izazvali komu, objavio je Los Angeles Times.

Požari na sjeveru Kalifornije u listopadu stajali su osiguravatelje više od 9 milijarda dolara. Tada je poginulo 43 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close