Izrael napao iranske snage u Siriji

Dva izraelska drona pala u predgrađu Bejruta

Eksplozija drugog drona uzrokovala je materijalnu štetu, kada se dron srušio blizu Hezbolahovog medijskog središta u predgrađu Dahiyeh, glavnom gradu Libana, Bejrutu, rekao je dužnosnik Hezbollaha.
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2019. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski bespilotni dron pao je u južnom predgrađu Bejruta, koji je pod kontrolom Hezbollaha, dok je drugi dron eksplodirao.

Izraelska vojska rekla je da ne komentira strane izvještaje, prenosi Reuters.

"Eksplozija drugog drona uzrokovala je materijalnu štetu, kada se dron srušio blizu Hezbolahovog medijskog središta u predgrađu Dahiyeh, glavnom gradu Libana, Bejrutu", rekao je dužnosnik Hezbollaha.

Stanovnici Dahiyeha rekli su da su čuli zvuk eksplozije, a jedan od svjedoka je kazao da je vojska zatvorila ulice u kojima je požar.

Glasnogovornik Hezbollaha rekao je Libanonskoj državnoj novinskoj agenciji NNA da je drugi dron bio opremljen eksplozivom što je medijskom središtu nanijelo ozbiljnu štetu.

"Izraelski zrakoplovi napali su u subotu iranske snage u blizini Damaska koje su planirale lansirati naoružane bespilotne letjelice na ciljeve u Izraelu", izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

Vojska je priopćila kako je napad bio usmjeren na operativce Iranske revolucionarne garde i šiitske milicije koji su posljednjih nekoliko dana planirali napade na Izrael iz Sirije.

Glasnogovornik izraelske vojske izjavio je kako su pripremali lansiranje "ubojitih dronova" naoružanih eksplozivom na sjever Izraela.

Izrael smatra da je šiitski pokret Hezbollah, koji podržava Iran, njihova najveća prijetnja. Vodili su se višemjesečni rat 2006. godine u kojem je u Libanonu poginulo skoro 1.200 ljudi, uglavnom civila, a u Izraelu je umrlo 158 ljudi, uglavnom vojnika.

Kopirati
Drag cursor here to close