Malaysian Airlines

Iznenađujući obrat, Rusi spremni da razgovaraju o oborenom zrakoplovu iznad Ukrajine

Rusija je spremna da sudjeluje u razgovorima s Nizozemskom o obaranju aviona aviokompanije Malaysian Airlines na letu MH17
Vijesti / Svijet | 08. 02. 2019. u 19:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je spremna da sudjeluje u razgovorima s Nizozemskom o obaranju aviona aviokompanije Malaysian Airlines  na letu MH17, izjavio je u petak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško.

''Naš dijalog nije prekinut, uključujući i onaj na političkom nivou. Mi smo se dotaknuli tog pitanja, spremni smo na razgovor'', navodi novinska agencija Interfax Gruškovu izjavu. 

Gruško je dao tu izjavu dan nakon što je nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo kako je "sve uvjerenije" da će ruski dužnosnici biti voljni da se uskoro sastanu s nizozemskim kolegama na privatnim razgovorima o tome tko je odgovoran za obaranje aviona Malaysian Airlinesa u 2014.

Avion na letu MH17 oboren je iznad teritorija pod kontrolom proruskih separatista u Ukrajini u srpnju 2014. a svih 298 ljudi u njemu je poginulo, od kojih su otprilike dvije trećine Nizozemci.

Nizozemska i australska vlada u svibnju 2018. priopćile su da smatraju Rusiju odgovornom za obaranje aviona.

Rusija negira svaku umiješanost u obaranje aviona, a tada je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio kako je neprimjereno za  Australiju i Nizozemsku da upućuju ultimatume Moskvi tražeći oštetu, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close