Dr. Bjelica

Iz Kalifornije za Bljesak: To je vatra od koje ne možeš pobjeći!

Portal Bljesak.info je kontaktirao doktora Miljana Bjelicu, koji živi u gradu Lake Sherwood, nadomak Los Angelesa, kako bismo se informirali iz prve ruke o situaciji s kojom su suočeni građani Kalifornije.
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2018. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Dr. Miljan Bjelica

Zastrašujući požari u Kaliforniji koji su odnijeli desetine života i dalje ugrožavaju mnoga mjesta u toj američkoj saveznoj državi.

Foto: Kellan Hendry / Apokalipsa u Kaliforniji 

Svjetski su mediji izvijestili da su izgorjela čitava naselja, a požar je prohujao i mnogom mjestima gdje žive poznate filmske i glazbene zvijezde.

Bljesak je kontaktirao doktora Miljana Bjelicu, Mostarca koji živi u gradu Lake Sherwood, nadomak Los Angelesa, a privatnu ordinaciju ima u obližnjem Thousand Oaksu, kako bismo se informirali iz prve ruke o situaciji s kojom su suočeni građani.

Foto: Getty Images / Požar u Malibu

Što se tiče situacije kako ju vide građani koji su još uvijek ostali u svojim kućama, doktor Bjelica kaže kako je proteklih dana bilo doista pakleno.

"Ovdje je sve veliko pa i požari. Takvih vatrenih stihija nema u Europi. Valjda su veliki otvoreni prostori pa kad krene vjetar, onda to nosi vatru od koje ne možeš pobjeći", objašnjava nam.

"Malo se sada stišava, ali ponegdje još plane. Puše vjetar do 50 kilometara na sat. Vani 28 Celzijevih stupnjeva, toplo je pa je sve suho i sve gori. Izgorjelo je oko 400 kuća. Primjerice, stradale su kuće Gerarda Butlera i Neila Younga, ali i domovi mnogih anonimnih ljudi", kaže doktor Bjelica za Bljesak.


Nebo iznad Malibua i Santa Monice prije tri dana

Na pitanje kakva je situacija u samom gradu Thousand Oaks, odnosno neposrednoj blizini doktora Bjelice, kaže kako je i njima naložena evakuacija.

"Jučer mi došao šerif na vrata. Vidio je moje postove na Facebooku. Kaže, obavezna evakuacija. Svi su pobjegli. Amerikanci se, naravno, plaše za svoje živote u takvim situacijama", kaže dr. Bjelica, dodajući u šali kako je on, kao izbjeglica iz rata, sve to manje dramatično doživio i ostao u kući.

Tamo gdje je nekad bilo zelenilo...

Vatrena stihija je, kako nam reče, protutnjala otprilike dva kilometra od njega i nastavila svoj apokaliptični pohod u pravcu Malibua.

Dr. Bjelica kaže kako nadležni još uvijek nisu obišli sva zgarišta, a mrtvih, nažalost, ima i u Malibuu, koji je udaljen nekoliko kilometara zračne linije.

"Ima poginulih u vatri i u Malibu. Još nisu uspjeli obići sva zgarišta", kaže nam na kraju, uz ljubaznu ispriku, jer mora natrag u ordinaciju gdje ga čeka pacijent.

Foto: Bild

Nedavni masakr dogodio se u neposrednoj blizini!

Uz sve nedaće koje su izazvali nezapamćeni požari, dr. Bjelica kaže i kako se nedavna tragična pucnjava u ovom gradu dogodila 300-tinjak metara od njegove ordinacije.

Kao što su mediji već javili, dvanaest ljudi je ubijeno u srijedu navečer kada je naoružani napadač upao u Borderline Bar & Grill i otvorio vatru.

Događaj se zbio u Thousand Oaksu, predgrađu Los Angelesa, gdje se odvijala studentska proslava.

Napadač je identificiran kao 28-godišnji Ian David Long.

Manijak, kojega je policija ustrijelila, bio je ratni veteran i služio je u američkoj mornarici.

Kopirati
Drag cursor here to close