Nasilničko ponašanje

Istražni zatvor za četvoricu napadača na Srbe u Uzdolju

Tužiteljstvo na čiji je prijedlog sudac istrage šibenskog Županijskog suda napadačima odredio istražni zatvor izvijestilo je da četvoricu tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari i pet tjelesnih ozljeda, a sva nedjela opisuje kao zločin.
Vijesti / Svijet | 29. 08. 2019. u 15:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvorica osumnjičenih napadača na Srbe u Uzdolju zadržani su u istražnom zatvoru zbog opasnosti kako bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i ometati kazneni postupak, izvijestilo je u četvrtak hrvatsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo na čiji je prijedlog sudac istrage šibenskog Županijskog suda napadačima odredio istražni zatvor izvijestilo je da četvoricu tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari i pet tjelesnih ozljeda, a sva nedjela opisuje kao zločin iz mržnje.

U priopćenju navode da su zatvorena četvorica 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, "zajedno i dogovorno te s drugim, za sada neutvrđenim, osobama" došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske. Sve s ciljem da se "s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije".

"Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste", kažu u tužiteljstvu, prenosi Hina.

U događaju, nakon kojega su napadači pobjegli, ozlijeđeno je više gostiju, a nastala šteta se procjenjuje na 25.000 kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close