Sabotaža?

Istraga o kvaru aviona Angele Merkel

Merkel je bila na putu za summit kad je vladin Airbus A340 obavio neplanirano, ali sigurno slijetanje u zračnu luku Koeln-Bonn u četvrtak.
Vijesti / Svijet | 30. 11. 2018. u 09:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački istražitelji provjeravaju je li uzrok kvara zrakoplova kojim je njemačka kancelarka Angela Merkel trebala odletjeti u Argentinu na summit G20 imao kriminalnu pozadinu, objavio je u petak njemački list Rheinishe Post.

Merkel je bila na putu za summit kad je vladin Airbus A340 obavio neplanirano, ali sigurno slijetanje u zračnu luku Koeln-Bonn u četvrtak.

Kapetan je rekao putnicima u zrakoplovu kako je odlučio zamijeniti zrakoplov u zračnoj luci Koeln-Bonn nakon 'kvara nekoliko elektronskih sustava', ali je rekao kako nije bilo sigurnosne opasnosti.

Zrakoplov Konrad Adenauer, imenovan prema prvom njemačkom poslijeratnom kancelaru, koji vlada koristi za službena putovanja i diplomatske poslove, poletio je iz Berlina, ali se okrenuo nazad iznad Nizozemske.

Merkel je incident nazvala 'ozbiljnim kvarom'. Ona i njemački ministar financija Olaf Scholz u petak rano ujutro nastavili su put u Buenos Aires, no stići će nakon što čelnici G20 počnu raspravu, prenosi Hina.

Rheinische Post je navodeći sigurnosne izvore rekao da vlada provjerava ima li incident 'kriminalnu pozadinu', premda izvori dodaju da u takvim situacijama istraga redovito 'ide u svim smjerovima' .

Časopis Der Spiegel objavio je da je u kvaru bio cijeli komunikacijski sustav u zrakoplovu zbog čega je zrakoplov bio prisiljen sletjeti koristeći satelitski telefon.

 

Kopirati
Drag cursor here to close