Manje ljudi prosvjeduje

Ispuhuju se žuti prsluci

Današnji prosvjedi uslijedili su tri dana nakon onih povodom Međunarodnog praznika rada koji su u čitavoj Francuskoj okupili između 150.000 i 300.000 ljudi.
Vijesti / Svijet | 04. 05. 2019. u 21:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odaziv na prosvjede žutih prsluka diljem Francuske u subotu, 25. vikend zaredom, bio je u prilično nizak i čitav pokret čini se da pomalo jenjava.

Ministarstvo unutarnjih poslova je broj okupljenih na ulicama gradova do 12 sati procijenilo na 3600, u odnosu na 5500 u isto vrijeme tijekom prošlog vikenda.

Današnji prosvjedi uslijedili su tri dana nakon onih povodom Međunarodnog praznika rada koji se tradicionalno održavaju u Parizu a okupili su u čitavoj Francuskoj između, po različitim procjenama, 150.000 i 300.000 ljudi, piše Hina.

Pritom su se u glavnome gradu Francuske prosvjednici žestoko sukobili s pripadnicima snaga sigurnosti.

U današnjim demonstracijama žutih prsluka u Parizu se okupilo tek nekoliko stotina prosvjednika.

Mediji su izvijestili o manjim sukobima između prosvjednika i policije u Lyonu. U La Roche-sur-Yonu, gradu u čijem su središtu prosvjedi zabranjeni, policija je na demonstrante bacila suzavac.

Pokret i prosvjedi, počeli su prije pola godine kao izraz nezadovoljstva protiv rastuće cijene goriva, no preuzeli su "širu ulogu". Sada su simbol nezadovoljstva predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Kopirati
Drag cursor here to close