Ako prijeđu ''crvenu liniju''

Iran zaprijetio uništenjem SAD-a, Izraela, Velike Britanije i Saudijske Arabije

Kao odgovor na prošlotjedne antivladine prosvjede, u ponedjeljak je u središtu Teherana održan skup podrške iranskim vlastima.
Vijesti / Svijet | 25. 11. 2019. u 20:05 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik Revolucionarne garde Irana general Huseyin Selami uputio je otvorenu prijetnju Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Velikoj Britaniji, Izraelu i Saudijskoj Arabiji i optuživši ih za izazivanje nedavnih prosvjeda koji su širom Irana održani zbog povećanja cijena goriva.

Kao odgovor na prošlotjedne antivladine prosvjede, u ponedjeljak je u središtu Teherana održan skup podrške iranskim vlastima.

Foto: Anadolija / Skup podrške iranskim vlastima

Okupljeni su uzvikivali slogane protiv SAD-a, Izraela i Saudijske Arabije, a sudionike prošlotjednik prosvjeda nazivali su izdajnicima i sijačima zavjere.

Nazočnima se obratio zapovjendik Revolucionarne garde Selami koji je kazao da su prošlotjedni prosvjedi bili režirani scenarij.

Foto: Anadolija / Skup podrške iranskim vlastima

''Suočeni smo s velikim međunarodnim ratom. Ratni scenarij koji smo vidjeli na našim ulicama imao je međunarodni karakter. Taj rat je završen. Odgovorit ćemo i osvetiti se za svaki neprijateljski korak'', poručio je Selami.

On je zaprijetio SAD-u, Velikoj Britaniji, Izraelu i Saudijskoj Arabiji da će ih Iran uništiti ako prijeđu ''crvenu liniju''. Vlastima Izraela je poručio da se ne uzdaju u američku pomoć.

Foto: Anadolija / Skup podrške iranskim vlastima

Odlukom iranskih vlasti 15. studenog je u toj zemlji poskupilo gorivo za 300 posto. Narod u Iranu suočen je s ekonomskom krizom koju izazivaju i američke sankcije.

U mnogim iranskim gradovima održani su prosvjedi zbog poskupljenja goriva, a Amnesty International tvrdi da je u neredima život izgubilo najmanje 115 prosvjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close