Trump pomaže saveznicima

Iran zaplijenio brod u Zaljevu zbog navodnog krijumčarenja dizel goriva

''Plovilo je zaplijenjeno u blizini iranskog otoka Veliki Tunb u Perzijskom zaljevu. Posada je predana vlastima u južnoj pokrajini Hormozgan'', javila je ISNA, ne navodeći nacionalnosti članova posade.
Vijesti / Svijet | 16. 09. 2019. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:AFP / Iran zaplijenio brod u Zaljevu

Iranska revolucionarna garda zaplijenila je brod u Zaljevu zbog navodnog krijumčarenja 250.000 litara dizelskog goriva u Ujedinjene Arapske Emirate, objavila je u ponedjeljak iranska studentska novinska agencija ISNA.

''Plovilo je zaplijenjeno u blizini iranskog otoka Veliki Tunb u Perzijskom zaljevu. Posada je predana vlastima u južnoj pokrajini Hormozgan'', javila je ISNA, ne navodeći nacionalnosti članova posade.

Ovo je uslijedilo nakon što je Iran priopćio kako su optužbe da oni imaju ulogu u napadu na saudijske naftne instalacije "neprihvatljive" i "neosnovane", nakon što je visoki američki dužnosnik rekao da Islamska republika stoji iza toga.

''Ti se navodi osuđuju kao neprihvatljivi i potpuno neutemeljeni'' izjavio je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Abas Mosavi u primjedbama koje je prenijela državna TV postaja.

Trump je rekao u ponedjeljak da će Sjedinjene Države pomoći svojim saveznicima.

Na Twitteru je napisao: "Ne trebaju nam nafta i plin s Bliskog istoka, ustvari imamo jako malo tankera tamo, ali pomoći ćemo našim saveznicima!"

Kopirati
Drag cursor here to close