Potencijalna prijetnja

Iran upozorio Europu da će povećati raketni domet

Do sada nismo Europu vidjeli kao prijetnju, no ako se tako postavi, povećat ćemo raspon naših projektila
Vijesti / Svijet | 26. 11. 2017. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RIA / Ilustracija

Zamjenik šefa iranskih revolucionarnih čuvara upozorio je Europu da će ako prijeti Teheranu povećati raketni domet na više od 2.000 kilometara, priopćila je u subotu novinska agencija Fars.

"Ako smo zadržali raspon naših projektila na 2.000 kilometara, to nije zbog nedostatka tehnologije. Slijedimo stratešku doktrinu. Do sada nismo Europu vidjeli kao prijetnju, no ako se tako postavi, povećat ćemo raspon naših projektila", riječi su iranskog brigadnog generala Hosseina Salamija koje prenosi agencija Fars.

Francuska je pozvala na beskompromisni dijalog s Iranom o programu balističkih raketa i moguće pregovore o pitanju Teheranovog nuklearnog sporazuma iz 2015. sa svjetskim silama, prenosi Hina.

Iran je u više navrata poručivao da je raketni program obrambeni i da ne može pregovarati, mada ima jedan od najvećih raketnih programa na Bliskom istoku, pri čemu neke od precizno vođenih raketa imaju domet pogoditi Izrael.

SAD su optužile Iran ovog mjeseca da raketnim programom krše međunarodno pravo, te da su pobunjenike opskrbili raketama i oružjem, pozivajući UN da Teheran odgovara i za kršenje dviju rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

Te optužbe Iran je zanijekao.

Kopirati
Drag cursor here to close