NATO

Iran pozvan da se suzdrži od daljnjeg nasilja

NATO zadržava svoju nazočnost u Iraku i ostaju u bliskom kontaktu s iračkim vlastima.
Vijesti / Svijet | 08. 01. 2020. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg osudio je iranske raketne napade na američke i koalicijske snage u Iraku. NATO poziva Iran da se suzdrži od daljnjeg nasilja. Saveznici nastavljaju suradnju i dalje su posvećeni svojoj misiji za obuku u Iraku, rečeno je za Fenu iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu.

''Prema našim procjenama, možemo potvrditi da nije bilo žrtava među onima koji su bili u NATO-ovoj misiji u Iraku. Poduzimamo sve mjere predostrožnosti kako bismo zaštitili svoje ljude i pratimo situaciju pažljivo. Sigurnost našeg osoblja je najvažnija u svemu što radimo. Privremeno smo obustavili aktivnosti na terenu. To uključuje privremeno premještanje određenog osoblja na različite lokacije u Iraku i izvan njega'', odgovoreno je Feni.

NATO zadržava svoju nazočnost u Iraku i ostaju u bliskom kontaktu s iračkim vlastima.

Glavni tajnik NATO-a razgovarao je u utorak s iračkim premijerom Adilom Abdul-Mahdijem i ponovio snažnu predanost NATO-a u borbi protiv terorizma.

''Spremni smo nastaviti s usavršavanjem i izgradnjom kapaciteta kada to situacija dozvoli. Da bismo zaštitili sigurnost svog osoblja na terenu, ne možemo ulaziti u pojedinosti o radu'', rečeno je Feni iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu.

Kopirati
Drag cursor here to close