Nemože!

Iran odbija američki zahtjev za pristup inspektora UN -a nuklearnoj lokaciji

Sjedinjene Američke Države priopćile su u ponedjeljak da Iran mora prestati zabranjivati ​​UN-ovom nadzorniku pristup radionici za izradu dijelova za centrifugu
Vijesti / Svijet | 28. 09. 2021. u 13:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iran je u utorak odbio američki poziv da se inspektorima UN-a odobri pristup nuklearnoj lokaciji, rekavši da Washington nije kvalificiran zahtijevati inspekcije bez osude diverzantskog napada na objekt, izvijestili su iranski državni mediji.

"Zemlje koje nisu osudile terorističke akte na iranski nuklearni objekat nisu kvalificirane komentirati tamošnje inspekcije", rekao je Mohammad Eslami, čelnik Iranske organizacije za atomsku energiju, tijekom posjeta Moskvi, prenosi iranska državna novinska agencija IRNA.

Sjedinjene Američke Države priopćile su u ponedjeljak da Iran mora prestati zabranjivati UN-ovom nadzorniku pristup radionici za izradu dijelova za centrifugu kako je dogovoreno prije dva tjedna ili će se suočiti s diplomatskom odmazdom na sastanku Upravnog vijeća agencije.

Radionica u kompleksu TESA Karaj izrađuje komponente za centrifuge, strojeve koji obogaćuju uran, a u lipnju je pogođena očiglednom sabotažom u kojoj je uništena jedna od četiri kamere Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Iran ih je uklonio, a snimci uništene kamere nedostaju, navodi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close