Abbas Mousavi

Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju

Napetosti između Teherana i Washingtona su buknule od četvrtka kada je iranski projektil uništio izviđačku bespilotnu letjelicu U.S. Global Hawk.
Vijesti / Svijet | 22. 06. 2019. u 10:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju protiv njega, javila je u subotu poluslužbena novinska agencija Tasnim, pozivajući se na glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Abbasa Mousavija.

''Nećemo dopustiti nikakva kršenja iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti svakoj agresiji ili prijetnji Amerike'', izjavio je on za Tasnim.

Napetosti između Teherana i Washingtona su buknule od četvrtka kada je iranski projektil uništio izviđačku bespilotnu letjelicu U.S. Global Hawk. Teheran tvrdi da je dron oboren iznad njegovog teritorija, a Washintgton navodi da se to dogodilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da je otkazao naredbu o vojnom napadu u kome bi moglo poginuti i do 150 ljudi, u znak odmazde za obaranje američkog drona bez ljudske posade, i nagovijestio da je otvoren za razgovore s s Teheranom.

''Bez obzira kakvu god odluku oni (Amerikanci) donesu, mi nećemo dopustiti kršenje teritorijalnog integriteta Islamske Republike Iran'', kazao je Mousavi, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close