Snažan potres

Irak pogodio snažan potres jačine 7,2 po Richteru

Potres jačine 7.2 po Richteru pogodio je granično područje Iraka i Irana
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2017. u 19:57 Bljesak.info
Kopirati

Potres jačine 7.2 po Richteru pogodio je granično područje Iraka i Irana u 18:18 sati.

Euro-mediteranski seizmološki zavod je prvobitno naveo kako je potres bio jačine 7.6 stupnjeva po Richteru, no naknadno su korigirali na 7.2 stupnja.

Mediji međutim različito izvještavaju o tome koje je jačine bio zemljotres – Reuters, primjerice, navodi 7,2, TASS, pozivajući se na europski Sredozemni seizmološki centar, 7,4, a neki idu i do 7,5 stepeni Richterove ljestvice.

S druge strane, dužnosnik iračke meteorološke službe navodi da je potres bio jačine 6,5 stupnjeva i da je pogođen veći dio zemlje, uključujući i Bagdad.

Potres je pogodio oblast jugoistočno od grada Sulaymaniyah, a kako navodi TASS epicentar je bio 100 kilometara od tog grada, prenosi Aljazeera Balkans.

Prema američkoj geološkoj službi, epicentar potresa je registriran jugozapadno od grada Halabjah, duž iračko-iranske granice.

Epicentar potresa bio je 204 kilometra sjeveroistočno od Bagdada, oko epicentra nema većih gradova.

Potres se osjetio od Azerbajdžana, Gruzije do Emirata.

U opisu ovog stupnja potresa, navodi se kako je potres vrlo jak te da ga osjete sve osobe i bježe iz kuća. Mogu nastati štete unutar kuća, a na pojedinim kućama mogu nastati lagane štete.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.