Razbili mu kacigu

Irački migranti prešli granicu i kamenjem napali policiju

Poljske vlasti navele su u nedjelju da je skupina migranata, koja je pokušala da pređe granicu iz Bjelorusije, kamenjem napala poljske policajce, pogodivši jednog u kacigu.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2021. u 13:48 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljske vlasti navele su u nedjelju da je skupina migranata, koja je pokušala da pređe granicu iz Bjelorusije, kamenjem napala poljske policajce, pogodivši jednog u kacigu.

Policija je navela kako se incident dogodio u subotu uveče u blizini Klukowicze, sela blizu granice s Bjelorusijom.

Udar kamena bio je toliko snažan da je "oštećena kaciga policajca", priopćeno je iz policije.

U odvojenom incidentu oko tri sata ranije, oko 50 migranata je silom probilo graničnu barijeru u blizini drugog pograničnog sela Starzyna, objavila je policija.

Policija je potvrdila da je privela 22 državljana Iraka.

Tisuće neregularnih migranata suočavaju se s očajnim uvjetima dok i dalje čekaju, nadajući se da će preći na tlo Europske unije (EU).

Migranti, većinom iz Iraka, dobivaju pomoć u hrani i vodi. Gotovo 2.000 migranata, među kojima ima mnogo žena i djece, boravi u šatorima koje su postavili ispred graničnih ograda u šumskom području.

Najnovija događanja dolaze usred napetosti na granici, nakon višemjesečnog kretanja migranata prema granicama Bjelorusije s Poljskom, Litvom i u manjoj mjeri Latvijom. Tri zemlje Europske unije nalaze se na istočnoj granici 27-članog bloka.

Europska unija optužuje bjelorusku administraciju da "koristi neregularnu migraciju kao sredstvo" i "pokušava destabilizovati EU" slanjem migranata na granice zemalja članica Unije.

Kopirati
Drag cursor here to close