Bijela kuća

Internet zvijezde dolaze kod Trumpa

Internetske zvijezde sklone Trumpu sudjelovat će na događaju koji je Bijela kuća prozvala okupljanjem "digitalnih vođa".
Vijesti / Svijet | 11. 07. 2019. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se planira susresti s istaknutim konzervativnim ličnostima s društvenih mreža na forumu u Bijeloj kući i očekuje se da će kritizirati tehnološke divove koje optužuje da navodno guše konzervativne glasove na internetu i surađuju s ljevicom.

Internetske zvijezde sklone Trumpu sudjelovat će na događaju koji je Bijela kuća prozvala okupljanjem "digitalnih vođa".

Očekuje se da će tema rasprave biti cenzura na društvenim mrežama.

Facebook je otkrio da nije pozvan na forum, a Twitter i Reddit odbili su komentirati skup. Google nije odgovorio na upit Reutersa.

Trump je u četvrtak, prije foruma, na Twitteru napao neke medijske tvrtke i tradicionalne novinske kuće, napisavši da "lažne vijesti nisu toliko moćne kao društvene mreže" pa je kritizirao nepravdu koju provode neke od tih velikih kompanija.

Velika tema na današnjem summitu o društvenim mrežama u Bijeloj kući će biti golemo "nepoštenje, pristranost, diskriminacija i gušenje koje određene kompanije prakticiraju", napisao je Trump.

"To nećemo još dugo tolerirati", napisao je američki predsjednik.
"Summit" bi trebao okupiti nekoliko organizacija i konzervativnih ličnosti koje se redovito žale da su njihove objave cenzurirane.

Prema američkim medijima bit će predstavljen portal PragerU koji objavljuje videosnimke vrlo desničarskih stajališta, kao i organizacija TurningPoint USA koja tvrdi da američka sveučilišta promiču "ljevičarsku propagandu".

Carpe Donktum, što je korisničko ime velikog Trumpova pobornika i kojemu je račun na Twitteru nedavno suspendiran na osam dana zbog objave videosnimke na kojoj Trump odjeven u kauboja napada CNN-ovog novina Jima Acostu, ističe da bi ovaj događaj mogao ujediniti konzervativce na internetu.

Uzvanici su otkrili da nisu dobili previše informacija o skupu, no Bijela kuća ga je u priopćenju Reutersu predstavila kao forum koji se nastavlja na internetsku anketu koju je američka vlada provela u svibnju i pozvala ljude da izvijeste kad sumnjaju o navodnoj političkoj pristranosti na društvenim mrežama.

Glasnogovornik Bijele kuće rekao je kako bi na skup trebalo doći oko 130 ljudi.

Sastanak se održava u osjetljivom trenutku za tehnološke divove koje konzervativci optužuju za cenzuru, a drugi da ne čine dovoljno da suzbiju govor mržnje na internetu.

Kopirati
Drag cursor here to close