Nirav Modi

Indijski bjegunac i milijarder uhićen u Londonu

Londonska policija potvrdila je kako je 48-godišnji Modi uhićen u londonskoj četvrti Holbornu, te da će sutra biti izveden pred sud u Velikoj Britaniji.
Vijesti / Svijet | 20. 03. 2019. u 12:48 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indijski bjegunac i milijarder Nirav Modi, koji se sumnjiči za prevaru u velikoj indijskoj državnoj banci u vrijednosti od 1,8 milijardi dolara, uhićen je u Londonu po zahtjevu za izručenje koji njegova zemlja uputila Velikoj Britaniji.

Londonska policija potvrdila je kako je 48-godišnji Modi uhićen u londonskoj četvrti Holbornu, te da će sutra biti izveden pred sud u Velikoj Britaniji. Modi je uhićen nakon što su britanski mediji prošlog tjedna objavili fotografije Modija u Londonu. 

Modi, čije su dijamante nosile i poznate holivudske zvijezde, optužen je da je imao centralnu ulogu u prevari vrijednoj 1,8 milijardi dolara u Nacionalnoj banci Pendžaba, drugoj po veličini državnoj banci u Indiji. 

Modijevo bogatstvo procjenjuje se na 1,73 milijardi dolara i on se nalazi na 85. mjestu najbogatijih ljudi u Indiji, navodi se u podacima magazina Forbes. 

Britanski list "Telegraph" je objavio kako je Nirav Modi, i pored činjenice sto je za njim bila raspisana potjernica, u Velikoj Britaniji otvorio račun u banci, a boravio je u apartmanu s kirijom od 16.000 funti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close