Karneval

Imoćani spalili gay par s usvojenim djetetom koje je imalo petokraku na čelu

Imoćani su za karnevalsku figuru koju su na kraju i spalili odabrali gay par s usvojenim djetetom koje je imalo petokraku na čelu.
Vijesti / Svijet | 23. 02. 2020. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicija organiziranih pokladnih svečanosti u Imotskom duga 150 godina, s Bakovom povorkom kao središnjom manifestacijom, prodefilirala je ulicama Imotskog u nedjelju poslijepodne, piše Slobodna Dalmacija.

Organizator KD "Bakove svečanosti" potrudili su se da u povorci bude što više maski, i to iz kućne radinosti. Tako su se brojnim posjetiteljima predstavile organizirane grupe Orašari, Violončelisti, Elvis Presley sa svojim bendom, Cvjetovi, ali i vrlo uspjele pojedinačne maske poput Kleopatre, Gusara i nadasve kreacija Josipe Lisac s inauguracije novoga predsjednika.

Središnja figura bio je stari Bako sa svojom svitom u ulozi Josipa Braje Malića. Vidjele su se lijepe grupe poput malih janjaca dječjeg vrtića Loptica, potom učenika imotskih osnovnih škola, te mnoge druge.

Uz taktove Asababa i ostalih veselih pjesama prikladnih pokladnom vremenu u izvedbi članova HPO Gradske glazbe Imotski, Bakovu povorku pratilo je više od tisuću Imoćana i njihovih gostiju.

No, ovogodišnju svečanost obilježio je i skandal. Naime, Imoćani su za karnevalsku figuru koju su na kraju i spalili odabrali gay par s usvojenim djetetom koje je imalo petokraku na čelu (?!). Rekoše, "sviđalo se to nekome ili ne, ovo je za nas nenormalno, ali svatko ima pravo biti što hoće". Iza figure gay para s djetetom u povorci išla su vrtićka djeca.

Za komentar su novinari Slobodne Dalmacije pitali predsjednika KD "Bakove svečanosti" Milivoja Đuku:

''Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno'', rekao je Đuka za Slobodnu Dalmaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close