Poruka iz Kanade

Imam: Čestitanje Božića gore od ubojstva

Kanadski imam je naglasio da ovakvim komentarima ne poziva muslimane na nasilje prema kršćannima.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Kathrada

Institut za istraživanje medija na Bliskom istoku objavio je video-snimku u kojem kanadski imam šeik Yunus Kathrada upozorava da muslimani koji kršćanima čestitaju Božić čine zločin veći od ubojstva.

Kathrada je tijekom propovijedi uoči božićnih praznika širom svijeta izrazio žaljenje zbog muslimanske percepcije praznika koji je nazvao lažnim i istaknuo kako bi svi muslimani trebali biti uvrijeđeni zbog kršćanskih vjerovanja, preosi Srna.

''Postoje oni koji će im reći 'Sretan Božić'. Na čemu im čestitate? Na rođenju njihovog Boga? Je li to prihvatljivo za jednog muslimana? Da li to sada odobravate njihovo vjerovanje? Odobravate time što to izgovorite'', napomenuo je Kathrada.

Nastavio je izlaganje tako što je rekao da grijesi prevara, laganja ili ubojstva ''nisu ništa u usporedbi s čestitanjem nemuslimanskih praznika''.

Kanadski imam je naglasio da ovakvim komentarima ne poziva muslimane na nasilje prema kršćannima.


''Ne kažem, niti sam ikada rekao, da ih treba ubijati ili im bilo što učiniti. Jer Alah nam govori da ne dozvolimo da zbog neprijateljstva koje može postojati između vas i drugih budete nepravedni prema njima. Budite pravedni'', dodao je Kathrada.

Kopirati
Drag cursor here to close