SPC

I to je moguće: Prodaju se krivotvoreni crkveni kalendari!

SPC navodi da je tekst crkvenog kalendara koji izdaje Sveti arhijerejski sinod zloupotrijebljen i od mnogih dnevnih i tjednih listova…
Vijesti / Svijet | 27. 12. 2019. u 10:17

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska pravoslavna crkva (SPC) upozorila je da se u na teritoriji Srbije prodaju krivotvoreni crkveni kalendari za 2020. godinu, kao i objavljuju u pojedinim novinama i na internetu, bez crkvenog odobrenja.

U priopćenju SPC-a se napominje da se posljednjih nekoliko mjeseci, od kada je iz tiska izašao službeni džepni crkveni kalendar za 2020. godinu na mnogim javnim mjestima, kao što su trgovi, ulice i tržnice, na gotovo čitavoj teritoriji Srbije, prodaju krivotvorene publikacije, prenijela je Srna.

SPC navodi da je tekst crkvenog kalendara koji izdaje Sveti arhijerejski sinod zloupotrijebljen i od mnogih dnevnih i tjednih listova, koji ga tiskaju i nude čitateljima kao "crkveni kalendar".

"Počinitelji ovog nezakonitog djela tom prilikom uzrokuju ne samo štetu materijalne prirode, već i izazivaju zabunu među vjernicima koji se ovim kalendarom eventualno služe jer prilikom kopiranja ili prekucavanja njegovog teksta često dolazi do raznih grešaka", piše u priopćenju.

SPC obavještava javnost da prodavači po Srbiji ne prodaju crkveni kalendar, već njegovu krivotvorinu i da nijedne novine nisu od Sinoda dobile odobrenje da objave ili stave u promet tiskanu kopiju, te upozorava da svi koji to rade čine krivično djelo.

Isto tako, ističe se u priopćenju, protuzakonito postupaju i osobe koje ovaj kalendar šire u digitalnom formatu zbog čega mogu odgovarati krivično.

Kopirati
Drag cursor here to close