Jeli školjke

Poznati detalji trovanja na Hvaru

Hitne službe su naknadno pozvane zbog još dvije odrasle osobe koje se loše osjećaju, pa se helikopter vratio i po njih
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2019. u 15:41 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska uprava (PU) Splitsko-dalmatinska u utorak je oko 10.10 sati dobila poziv iz Hvara da je kapetan jedrenjaka, koji plovi pod hrvatskom zastavom, najavio uplovljavanje u luku jer je na brodu preminuo jedan muškarac, piše Slobodna Dalmacija.

Liječnički tim HMP iz Hvara propmptno je izašao u susret brodu i potom utvrdio da je čovjek preminuo prije njihovog izlaska na intervenciju, međutim, dvoje djece je pod sumnjom trovanja hranom u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije u splitskoj bolnici.

Kako Slobodna neslužbeno doznaje, riječ je o talijanskim državljanima, a hitne službe su naknadno pozvane zbog još dvije odrasle osobe koje se loše osjećaju, pa se helikopter vratio i po njih te ih prevezao na odjel Zaraznih bolesti splitske bolnice.

Kapetan Ispostave Lučke kapetanije u Hvaru, Miloš Botica, rekao je da nije bio uključen u postupanje po događaju, a u javnom pogovoru se čuje da u ovom slučaju postoji sumnja na trovanje školjkama, mada ima i onih koji u to naprosto ne vjeruju.

U restoranu, na koji su turisti ukazali, navodno po službenoj dužnosti postupaju dr. Linda Kovačić, spec. epidemiologinja iz NZJZ SDŽ – Ispostave Jelsa, i sanitarni inspektor Stipe Čikeš, koji ovih dana uistinu imaju pune ruke posla na škoju, no od njih nismo mogli dobiti nikakve relevantne informacije.

Za to su vele ovlašteni glasnogovornici ustanova u kojima rade, a oni te podatke mogu dati tek nakon završene obrade, odnosno analiza izuzetih uzoraka hrane, piše Slobodna Dalmacija.

Kopirati
Drag cursor here to close