Rat u Jemenu

Huti pobunjenici krstarećom raketom potopili vojni brod UAE

Vijesti / Svijet | 02. 10. 2016. u 18:21 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jemenski Houthi pobunjenici pogodili su kineskom krstarećom raketom C802, vojni brod Ujedinjenih Arapskih Emirata i uništili ga. Vojni katamaran HSV-2 Swift pogođen je raketom u blizini lučkog grada Mokha na obali Crvenog mora. Riječ je o brodu koji je ranije pripadao američkoj mornarici.

Novinski izvještaj o potapanju vojnog broda objavila je lokalna televizijska postaja al-Masirah, a prenio iranski Press TV. U vijesti se ističe kako su jemenski Houthi pobunjenici, zajedno s pripadnicima jemenske vojske, ispalili rakete prema emiratskom vojnom katamaranu HSV-2 Swift te ga potopili.

Vojska UAE kratko je rekla kako je brod bio uključen u ''incident'' i kako nije bilo žrtava. Nisu precizirali u kakvom je stanju brod. U priopćenju se samo navodi kako je napadnut dok je prevozio pomoć. Iz Saudijske Arabije su priopćili kako je njihova vojska spasila putnike iz oštećenog broda UAE koji je potonuo 1. listopada.

Inače, vojska UAE ratuje na strani Saudijske Arabije protiv Jemena, a do sada su već izgubili znatan broj vojnika i nekoliko helikoptera u ovom sukobu.

Kopirati
Drag cursor here to close