Poznata adresa

Hrvatske vlasti znaju gdje se nalazi Ivica Todorić

Do tih informacije, navode, došlo se rekonstruiranjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove obitelji.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2017. u 10:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti, objavio je Nacional navodeći kako su to uspjeli rekonstruirati zahvaljujući telefonskim brojevima kojima se Todorić koristi.

Tjednik navodi kako je britanska premijerka Theresa May ključna osoba koja bi u sljedećih nekoliko dana mogla značajno utjecati na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića izvan granica Hrvatske, ali i uopće.

''To se može tvrditi zato što je hrvatska vlada na dvije visoke razine iscrpno i precizno informirala engleske vlasti kako i gdje mogu locirati Ivicu Todorića, odbjeglog posrnulog hrvatskog tajkuna koji se odnedavno nalazi na tjeralici Interpola'', navodi Nacional tvrdeći kako postoje dvije razine komunikacije - policijska i obavještajna.

''Visoki policijski dužnosnici kontaktirali su engleske kolege. Isto je učinila i obavještajna služba", navodi se u tekstu.

Nacional tvrdi i da je izvor blizak Anti Todoriću potvrdio da su se krajem prošlog tjedna našli Ante i Ivica Todorić, a otkriva i njegovu londonsku adresu - Hall Road 48.

Naime, Ivica Todorić se od 2. studenog nalazi na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga potvrdio da hrvatske vlasti sve vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

"Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", naveo je Ivica Todorić, dodajući kako se ne skriva, te da mu je savjest čista.

Na novinarsko pitanje o tome gdje je Todorić, premijer Hrvatske Andrej Plenković je prije nekoliko dana rekao da hrvatske institucije rade sve zakonom predviđene aktivnosti kako bi to saznale.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi "Agrokor" za kojeg je zatražen pritvor, a Tužiteljstvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna.

Todorić se predaje policiji?

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić uskoro bi se mogao predati policiji u Londonu, saznaje N1.

Hrvatska je, navodno, policiji Ujedinjenog Kraljevstva, dostavila informacije o londonskoj adresi Ivice Todorića, a saznaje se kako planira da se preda policiji, s ciljem sprečavanja mogućeg uhićenja.

Navodno će s Todorićem, nakon odlaska u policiju, biti i njegovi odvjetnici, koji bi odmah trebalo da pokrenu postupak zaštite od ekstradicije, kako bi vlasnika Agrokora zaštitili od navodnog političkog progona, piše N1.

Prema informacijama koje N1 ima, Todorić je posljednjih dana skupljao i novac za plaćanje jamstva, kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close