Tko će umjesto Dalić?

Hrvatska: Sjednica Vlade bez najave tko će zamijeniti Martinu Dalić

Plenković poručuje kako je Hrvatska, kao relativno mala država, proces restrukturiranja napravila u izrazito kratkom roku te stvorila pravni okvir bez troška poreznih obveznika
Vijesti / Svijet | 16. 05. 2018. u 09:11 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banskim dvorima jutros je održana sjednica Hrvatske vlade bez potpredsjednice i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić čiju je ostavku, zbog netransparentnosti u procesu restrukturiranja Agrokora koja je u javnosti postala vidljiva nakon afere "Hotmail“, premijer Andrej Plenković prihvatio i razriješio je dužnosti.

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković na početku sjednice govorio je o ostavci potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić koja je uslijedila nakon razgovara u Vladi u ponedjeljak i koju je premijer prihvatio, kako je rekao, s obzirom na zbivanja koja se odnose na proces restrukturiranja u Agrokoru.

"Pojedinosti su, iz današnje optike, s obzirom na vrijeme, mogle biti napravljene na obazriviji i transparentniji način kako ne bi ugrozio, po mom dubokom uvjerenju, izrazito uspješan proces sprečavanja gospodarske i financijske krize u Hrvatskoj, s obzirom  na sve ono što je prijetilo stečajem Agrokora“, rekao je Plenković.

Plenković poručuje kako je Hrvatska, kao relativno mala država, proces restrukturiranja napravila u izrazito kratkom roku te stvorila pravni okvir bez troška poreznih obveznika ili nacionalizacije koja bi povećala javni dug i preobrnula trend njegova smanjivanja.

"Moramo uložiti dodatni napor kako bi se do 10. srpnja, kako je predviđeno Zakonom o izvanrednoj upravi, postigla nagodba te omogućilo funkcioniranje kompanije u budućnosti i svih koji su s njom povezani“, rekao je Plenković.

Ponovio je potvrdu Ustavnog suda Republike Hrvatske kako je Zakon o izvanrednoj upravi ustavan te kako bi upravo nedjelovanje Vlade u ovom slučaju bilo neustavno.

Tko će doći na mjesto potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i nastaviti voditi taj resor važan za hrvatsku državu, na sjednici Vlade nije spomenuto.

Kopirati
Drag cursor here to close