Zrće i Novalja

Hrvatska: Policija na festivalu procesuirala 51 Britanca zbog droge

Tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja policija je zaplijenila 2.881 tabletu ecstasya, 866.45 grama ketamina, 541 gram marihuane, 156.40 grama amfetamina, 84.78 grama MDMA i 72.61 grama kokaina, priopćeno je.
Vijesti / Svijet | 11. 07. 2019. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici su u vremenu od 28. lipnja do 7. srpnja 2019. godine, odnosno za vrijeme trajanja 'Hideout' festivala na plaži Zrće i u Novalji, provodili pojačane aktivnosti  i postupanja usmjerena na prevenciju, otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela i prekršaja, s naglaskom na suzbijanje zlouporabe droga, priopćeno je iz MUP-a RH.

Sve aktivnosti iz Zadra je koordinirao Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, a tijekom pojačanih postupanja angažirani su policijski službenici temeljne, kriminalističke, prometne i interventne policije.

Tijekom održavanja festivala, policija je otkrila i procesuirala sedam kaznenih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, za koja je 8 osoba kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu i to: četiri državljana Velike Britanije, dva hrvatska i jedan australski državljanin te jedna državljanke Republike Srbije.

Tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja policija je zaplijenila 2.881 tabletu ecstasya, 866.45 grama ketamina, 541 gram marihuane, 156.40 grama amfetamina, 84.78 grama MDMA i 72.61 grama kokaina, priopćeno je.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga policija je evidentirala i procesuirala 61 osobu: 51 državljanina Velike Britanije, po dva mađarska, irska i njemačka državljanina te po jednog švicarskog, velškog, australskog i hrvatskog državljanina.

Foto: MUP RH / Zaplijenena droga

Od navedenih osoba policijski službenici oduzeli su i zaplijenili ukupno 67 tableta ecstasya, 61.3 grama ketamina, 5.4 grama MDMA, 4 grama amfetamina, 4.3 grama kokaina i 8 grama marihuane.

Od kaznenih djela iz drugih domena kriminaliteta evidentirano je jedno kazneno djelo razbojništva na štetu dvojice državljana Velike Britanije te jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Policijski službenici razriješili su kaznena djela u kratkom vremenu te je zbog razbojništva kazneno prijavila  šest državljana Velike Britanije, a za nanošenje teške tjelesne ozljede kazneno su prijavljena dva državljana Velike Britanije.

Također, policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje na temelju javno objavljene snimke tučnjave zaštitara i posjetitelja festivala te su zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno prijavljena dva hrvatska državljanina, a postupak utvrđivanja zakonitosti uporabe sredstava prisile djelatnika zaštitarske službe provest će nadležni inspektorat Ravnateljstva civilne zaštite.

Postupajući po suzbijanju prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici prometne policije evidentirali su 163 prekršaja, od kojih najviše nekorištenje zaštitne kacige (61). Također, dogodilo se 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (8 osoba je lakše, a tri su teško ozlijeđene).

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem pojačanih aktivnosti s ciljem održavanja javnog reda i mira, odnosno očuvanja stanja sigurnosti u Novalji i samom otoku Pagu, priopćeno je iz MUP-a RH.

Kopirati
Drag cursor here to close