Hrvatska

'Krvavi Uskrs': Odana počast prvoj žrtvi Domovinskog rata

Na spomen-obilježju svijeću je zapalio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao izaslanik Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske.
Vijesti / Svijet | 31. 03. 2020. u 12:06 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odali su počast redarstveniku Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom 29. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović zapalio je svijeću kod spomen-obilježja Josipu Joviću na Plitvičkim jezerima.

Na spomen-obilježju svijeću je zapalio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao izaslanik Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

"Policija je u toj redarstvenoj akciji uspješno održala cjelovitost hrvatskog teritorija, što je u tom trenutku bilo od izuzetne važnosti, jer planovi neprijatelja bili su prijeteći i nemilosrdni", izjavio je Božinović na Plitvicama.

Poručio je kako je policija i danas na prvoj crti, zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, civilnom zaštitom, Hrvatskom vojskom, vatrogascima i svim drugim službama koje pomažu u situaciji epidemije koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb.

Kao prva žrtva Domovinskog rata, Josip Jović poginuo je na Uskrs, 31. ožujka 1991. godine. To je dan koji se u hrvatskoj povijesti pamti kao "Krvavi Uskrs".

Kopirati
Drag cursor here to close