Ostali će doma

Rijetki sretnici u Hrvatskoj: Zastupnici će kavu moći uzimati na šanku

''Radit će šank na kojem će se izdavati kava i hladni napici bez mogućnosti zadržavanja i konzumacije istih kraj šanka''
Vijesti / Svijet | 27. 11. 2020. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok svi kafići u Hrvatskoj moraju staviti ključ u bravu iduća tri tjedna pa obični smrtnici neće imati gdje popiti kavu, osim ako si ju ne skuhaju doma ili ne kupe u dućanu ili na benzinskim postajama za ponijeti van, saborski zastupnici nemaju tu brigu.

Doduše, neće moći sjediti u samom kafiću jer su taj dio u Saboru zatvorili, ali šank ostaje otvoren pa mogu napitke naručiti i ponijeti u svoje urede.

''Centralni saborski kafić s dijelom za sjedenje je zatvoren i radit će šank na kojem će se izdavati kava i hladni napici bez mogućnosti zadržavanja i konzumacije istih kraj šanka'', kazali su za 24sata iz saborske službe za medije.

Ista je situacija i s restoranom. Moći će uzeti jelo za van, nema sjedenja u kantini. Tako smiju raditi i ostali restorani, samo hranu dostavljati na kućnu adresu ili da ju gladni kupac pokupi ispred restorana bez ulaska unutra.

''Restoran neće raditi već samo kuhinja koja će pripremati i isporučivati hranu u takozvanim lunch paketima. Napominjemo da je Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske, koji skrbi o radu restorana i kafića, i u ranijem razdoblju poduzimao strože epidemiološke mjere u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti korisnika restorana i kafića'', dodaju.

Kopirati
Drag cursor here to close